Chemie do bazénu všech druhů

Jakmile jste si vybrali bazén, ať už zabudovaný v zemi, nebo nadzemní typ vhodný do venkovního prostředí kamkoliv na zahradu, musíte pečovat také o kvalitu vody, která se bez chemie a potřebných látek neobejde. Abychom se mohli denně v létě koupat a naše pokožka i zdraví bylo chráněno, je potřeba, aby se voda pohybovala v optimálních podmínkách, což znamená, že její parametry musí být ve správných hodnotách, aby neměly dopad naše zdraví. Díky tomu se nám bude každý den příjemně plavat, koupat nebo relaxovat v čisté a průzračné vodě.

schůdky do vody v zabudovaném bazénu.jpg

Ve vodě se každý den odehrávají změny. Nečistoty padají na hladinu, voda pár dní stojí a nikdo se v ní nekoupe, zůstává zašpiněná, a proto v ní mohou vznikat negativní projevy. Zelený nebo nažloutlý zákal není výjimkou, ani když často vodu čistíme. Mohou se v ní objevovat mikroby, řasy a různé další škodliviny. Pokožce našeho těla pak může vadit jiná hodnota pH než je optimální. Tuto hodnotu ani pouhým okem nevidíme a nepoznáme, proto musíme parametry zjišťovat dle adekvátních testerů.

Pro krásnou a zdravou vodu

Pro velké i malé objemy nádrže máme připravenou širokou škálu různých produktů. Najdete zde kapalné i granulované přípravky rozpustné ve vodě. Použití je většinou jednoduché, necháte rozpustit v plováku nebo skimmeru.
Chemie do bazénu Chlorito.cz udrží vodu v čistotě, hygienicky nezávadnou a krásně průzračnou.
Použít se dá také mořská sůl, která je vhodná na jakékoliv použití. Vodu vyčistí a zanechá ji průzračnou.

noční bazén s lehátky a lidmi na dovolené.jpg

Proti růstu řas

  • Nejprodávanější jsou stále chlorové přípravky. Chlor vodu stoprocentně vydezinfikuje, takže ji zbaví všech nežádoucích projevů, mikrobů, choroboplodných zárodků, které by se ve vodě mohly vyskytovat, ale také počátečních projevů bujení a růstu řas.
  • Pořídit si můžete také produkty na bázi aktivního kyslíku.
  • Dalšími produkty jsou typy na upravování hodnoty pH.
  • Používat by se měly také algicidy proti růstu a množení řas. Aby voda nebyla nazelenalá nebo nažloutlá.