Co je to chlorella

Chlorella je jedním z nejstarších organismů na této planetě, existovala zde již před třemi miliardami let, jedná se o sladkovodní, tedy nikoli mořskou řasu, jak se mnozí lidé mylně domnívají. Tento mikroorganismus se stal předmětem výzkumů vědeckých týmů v Japonsku na počátku 60. let minulého století, které zjistily, že obsah výživových prvků, nepostradatelných pro lidský organismus, je natolik vyvážený, že jej dokážeme využít velmi efektivně. Co to pro nás znamená?
rozmnožování řasy v laboratorních podmínkách
Chlorella má podobný efekt v lidském organismu, jako mladý zelený ječmen. Poskytuje buněčnou výživu zvláště tam, kde tělo strádá podvýživou ve formě nadbytku živočišných tuků a výrobků z bílé mouky či bílého cukru. Zároveň odvádí toxické odpadní látky, které se hromadí převážně v tukové tkáni. V našem těle to funguje tak, že pokud je toxinů příliš mnoho a nestačí se přirozenou cestou z těla vyloučit, ukládají se v místech, kde mohou nejméně škodit – tedy zejména mezi orgány a v podkoží v tukové tkáni.
Změnou stravy (více celozrnných obilovin, luštěnin, ořechů a čerstvé zeleniny a ovoce) a zařazením chlorely do jídelníčku se zbavíme nejen přebytečného tuku, ale i toxického odpadu, který by časem mohl vyústit i v nádorové bujení. Chlorella https://www.nakliceno.cz/chlorella/ je běžně dostupná, podobně jako mladý ječmen, v podobě sušeného prášku, který může být i lisovaný do podoby oválných tablet.
řasa chlorella v tabletách

Nepřehánějte to s dávkováním

Veškeré potravinové doplňky jsou koncentrovaným zdrojem živin a lidské tělo musí mít dostatek prostředků, aby je dokázalo zpracovat, pokud to s konzumací přeženeme, stávají se naopak nadbytečnou zátěží. To samozřejmě platí i pro chlorellu, která je považována za superpotravinu.
Dávkování tedy skutečně dodržujte a spolu s ním nezapomínejte i na dostatečný příjem tekutin. Řasa obsahuje velké množství vlákniny, která na sebe váže toxické látky, a tekutiny pomáhají s procesem peristaltiky střev, s pravidelným vyprazdňováním a detoxikací.